Regeling openbaar vervoer

Veilig en voordelig naar school met Arriva 
Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva je graag veilig naar school of naar je werk.

De bussen (en treinen) van Arriva stoppen dicht naast jouw school. Reizen met het openbaar vervoer is niet alleen groen en veilig, maar ook erg praktisch. In de bus of de trein kun je bijvoorbeeld je proefwerk Engels voorbereiden of een vergadering voorbereiden. Zo wordt reistijd (huis)werktijd! 

Voor (ouders van) scholieren
Als scholier heb je de mogelijkheid om tegen een voordeliger tarief dan normaal een jaarabonnement voor de bus en/of de trein af te sluiten. Door je aan te melden via de speciaal aangemaakte website voor jouw school ( www.arriva.nl/praktijkonderwijszutphen) kun je een jaarabonnement aanvragen. Door het invullen van een nader te ontvangen kortingscode, reis je dan een jaar lang veilig en eenvoudig – met jouw eigen OV-chipkaart – naar school. Je krijgt een korting van tien procent op een jaarabonnement, waarvoor je verder niets hoeft te doen.

Nu ook kwartaalabonnementen!
Anders dan vorig jaar kun je dit schooljaar ook kwartaalabonnementen bestellen. Je krijgt hierbij ook korting op de kwartaalabonnementen, aangevraagd via de website van jouw school. Een kwartaalabonnement kost nu € 326,69 (Trein/Bus) of € 289,13 (Bus) of voor werknemers € 423,23 (Trein/Bus) of € 342,22 (Bus).

Kijk snel op www.arriva.nl/praktijkonderwijszutphen.nl en lees hoe je jouw abonnement kunt aanvragen. Let wel, doe dit tijdig voor de start van het schooljaar, zodat je op tijd alles geregeld hebt.

Speciaal Praktijkonderwijs Zutphen tarief voor abonnement Altijd Vrij Gelderland
Speciaal voor leerlingen en werknemers van het Praktijkonderwijs Zutphen, biedt Arriva een speciaal tarief aan voor het abonnement Atijd Vrij Gelderland. Met dit abonnement reis je onbeperkt met de bussen en treinen van Arriva in de hele Achterhoek. Ook in de spits en in het weekend.  

Voor scholieren van het Praktijkonderwijs Zutphen
Het reguliere tarief voor scholieren van 12 t/m 18 jaar is € 1.055,20 (Bus) of € 1.244,38 (Bus én Trein). Speciaal voor leerlingen van het Praktijkonderwijs Zutphen geldt een tarief van € 844,20 of € 955,50 per jaar, een korting van € 20%. Let op! Om te profiteren van dit gereduceerde tarief dien je onderstaand formulier in te vullen. Een paar dagen nadat je dat hebt gedaan, ontvang je een bevestiging en een kortingscode per mail. Met deze code kun je het abonnement van jouw keuze aanvragen in de webshop van Arriva, op https://webshop.arriva.nl/nl/webshop/product-selection

Voor werknemers van het Praktijkonderwijs Zutphen
Het reguliere jaartarief voor een abonnementen voor volwassenen is € 1.253,63 (Bus) of € 1.565 (Bus én Trein). Speciaal voor medewerkers van het Praktijkonderwijs Zutphen geldt een tarief van € 1.002,90 of € 1.252,- per jaar. Je bestelt het abonnement zelf rechtstreeks bij Arriva en blijft van jouw werkgever gewoon de bestaande reiskostenvergoeding ontvangen. Let op! Om te profiteren van dit gereduceerde tarief dien je onderstaand formulier in te vullen. Een paar dagen nadat je dat hebt gedaan, ontvang je een bevestiging en een kortingscode per mail. Met deze code kun je het abonnement van jouw keuze aanvragen in de webshop van Arriva, op https://webshop.arriva.nl/nl/webshop/product-selection

Kijk snel op www.arriva.nl/praktijkonderwijszutphen.nl en lees hoe je jouw abonnement kunt aanvragen. Let wel, doe dit tijdig voor de start van het schooljaar, zodat je op tijd alles geregeld hebt.

Ik heb nog geen OV-chipkaart?
Als je nog niet eerder met het OV hebt gereisd of nog geen OV-chipkaart hebt, dien je die wel eerst aan te schaffen. Heel eenvoudig kun je die aanvragen via www.ov-chipkaart.nl/aanvragen . Om te profiteren van de kortingen en tarieven voor scholieren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig in plaats van een anomieme variant. Met een persoonlijke OV-chipkaart kan namelijk je leeftijd gecontroleerd worden.  

Nadat je de OV-chipkaart thuis hebt ontvangen, kun je de stappen hierboven volgen om het abonnement op de kaart te zetten en ermee te reizen.