Regeling openbaar vervoer

Veilig en voordelig naar school met Arriva 
Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva je graag veilig naar school of naar je werk.

Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva je graag veilig naar school of naar je werk. De bussen (en treinen) van Arriva stoppen dicht bij jouw school. Reizen met het openbaar vervoer is niet alleen groen en veilig, maar ook erg praktisch. In de bus of de trein kun je bijvoorbeeld je proefwerk Engels of een vergadering voorbereiden. Zo wordt reistijd (huis)werktijd!

Speciaal Praktijkonderwijs Zutphen tarief voor abonnement
Voor leerlingen en werknemers van Praktijkonderwijs Zutphen, biedt Arriva een speciaal tarief aan voor het abonnement Altijd Vrij Gelderland. Met dit abonnement reis je onbeperkt met de bussen en treinen van Arriva in de hele Achterhoek. Ook in de spits en in het weekend.
Ik wil een abonnement bestellen. Hoe werkt dat?
Om gebruik te maken van één van deze producten heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Met zo’n OV-chipkaart kan namelijk je leeftijd gecontroleerd worden. Als je die hebt (besteld) kun je een formulier invullen onder aan pagina op https://www.arriva.nl/scholen/praktijkonderwijszutphen.htm

Je krijgt dan na enkele dagen een kortingscode toegestuurd. Dit gebeurt nadat de school heeft gecontroleerd dat je daadwerkelijk op school zit. Zodra je de code hebt gekregen, kun je het abonnement van jouw keuze (Trein/Bus of Bus, Jaar of Kwartaal) bestellen via onze webshop.

Hier volg je de invulinstructies zoals getoond in de webshop en kun je de kortingscode in de laatste stap bij de betaling invullen.

Als je een product hebt besteld in de webshop van Arriva, moet je het product nog ‘op je OV-chipkaart zetten’. Dat kun je heel eenvoudig doen bij een blauwe of gele ophaalmachine in de bus of bij één van de vele verkooppunten. Zodra het abonnement op je persoonlijke OV-chipkaart staat, ben je klaar om te reizen.

Ik heb nog geen OV-chipkaart?
Als je nog niet eerder met het OV hebt gereisd of nog geen OV-chipkaart hebt, dien je die wel eerst aan te schaffen. Een OV-chipkaart vraag je eenvoudig aan via ov-chipkaart.nl/aanvragen. Let op: om te profiteren van de kortingen en tarieven voor scholieren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig in plaats van een anonieme variant. Met een persoonlijke OV-chipkaart kan namelijk je leeftijd gecontroleerd worden. Nadat je de OV-chipkaart thuis hebt ontvangen, kun je de stappen hierboven volgen om het abonnement op de kaart te zetten en ermee te reizen.


Reisadvies op maat
Via onze reisplanner kun je een specifiek reisadvies opvragen naar jouw school. Je ziet dan eenvoudig met welke bus- of treinlijn je het beste naar school kunt reizen, vertrek- en aankomsttijden en bij welke halte of welk station je kunt in- en uitstappen.

Hulp nodig bij het maken van je keuze?
Onze medewerkers van de Klantenservice helpen je graag om het juiste reisproduct te kiezen, dat past bij jouw situatie. Je kunt ons bellen, maar bijvoorbeeld ook je vraag stellen via Facebook of Twitter.

Bellen: 0800-0232545 (gratis). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur.