VVN en Praktijkonderwijs Zutphen controleren samen de fietsen

11 november 2021

VVN en Praktijkonderwijs Zutphen controleren samen de fietsen van de basisschoolleerlingen in de regio.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is verantwoordelijk voor de jaarlijkse fietscontroles binnen het basisonderwijs, zo ook in de regio Zutphen. Erg belangrijk nu de klok weer verzet is en men veelal in het donker naar school moet fietsen, dat je verlichting het wel doet. Ook andere onderdelen moeten goed in orde zijn, zoals banden, reflectoren, remmen, bel etc. Een fiets moet veilig zijn!De uitvoering vanuit de VVN wordt gedaan door vrijwillige pensionarissen die al een heel werkleven achter de rug hebben. Het is mooi om de samenwerking tussen deze mensen en de leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen te zien. Van wie kan je beter leren dan van deze ervaren vakmensen? Jong en oud, nieuwe generatie en oude generatie, a.s. werknemers en ex-werknemers….


Tijdens de oefenmiddag zijn onze leerlingen goed voorbereid a.d.h.v. de fietscheckkaart van Veilig Verkeer Nederland. Waar letten we op, hoe controleer je, wanneer is een fiets goedgekeurd en wanneer niet? Als een fiets is goedgekeurd, krijgt men een “deze fietst is ok”-sticker. Is een fiets niet helemaal oké, kan je op de fietscheckkaart zien wat je moet laten repareren. Daarna krijg je alsnog een sticker.

Met 3 teams zijn we de basisscholen in de regio langsgegaan om deze belangrijke klus te klaren. Een team bestond uit 1 gepensioneerde en 2 leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen. De leerlingen die mee zijn geweest hebben affiniteit met techniek. In 2 dagen tijd gingen de mannen van VVN en leerlingen Praktijkonderwijs Zutphen honderden fietsen controleren in regio Zutphen-Warnsveld.

Bij terugkomst na dag 1 vertelden de heren van de VVN hoe goed de leerlingen het hebben gedaan. Wat zijn het fijne, vaardige jongeren om mee samen te werken.
Sven, Jelmer, Omar, Teun, Adam en Jasper bedankt, jullie zijn toppers!