Praktijkonderwijs Zutphen is weer Gezonde School

27 januari 2020

ZUTPHEN - “We hebben het certificaat Gezonde School behaald voor bewegen en sport”

ZUTPHEN - “We hebben het certificaat Gezonde School behaald voor bewegen en sport”, geeft docent bewegingsonderwijs en tevens buurtsportcoach Henri Roeterdink aan. De school besteedt veel aandacht aan bewegen. Naast voldoende lessen bewegingsonderwijs en zwemonderwijs, zijn er veel activiteiten tijdens en na lestijd om de leerlingen enthousiast te maken voor sport. Tijdens de lessen Vrije Tijds Besteding (VTB) en de maandelijkse sportoriëntatie kunnen leerlingen kennismaken en proeflessen draaien bij de verschillende clubs of dansscholen in Zutphen. De docent organiseert sportoriëntaties na schooltijd door lokale sportaanbieders. Iedere dag gaan leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een kwartier lopen met hun mentor. Zo kunnen ze even een frisse neus halen en energie opdoen om daarna weer actief met de les aan de slag te gaan. Venity geeft aan: “Na het wandelen ben ik meer wakker en beter bij de les”.

Extra kansen

De sportcoach ondersteunt leerlingen naar de sportclubs en komt bij de clubs om zijn adviezen te geven. Voor de rol van de buurtsportcoach heeft de school voor 2020 ook weer een subsidie vanuit de gemeente ontvangen. “Dit geeft extra kansen voor leerlingen”, vertelt Henri. Wil je de school eens bezoeken? Iedereen is welkom op zaterdag 1 februari tijdens de Open Dag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Praktijkonderwijs Zutphen is weer Gezonde School

Frisse neus

"We hebben het certificaat Gezonde School behaald voor bewegen en sport”, geeft docent bewegingsonderwijs en tevens buurtsportcoach Henri Roeterdink aan. De school besteedt veel aandacht aan bewegen. Naast voldoende lessen bewegingsonderwijs en zwemonderwijs, zijn er veel activiteiten tijdens en na lestijd om de leerlingen enthousiast te maken voor sport. Tijdens de lessen Vrije Tijds Besteding (VTB) en de maandelijkse sportoriëntatie kunnen leerlingen kennismaken en proeflessen draaien bij de verschillende clubs of dansscholen in Zutphen. De docent organiseert sportoriëntaties na schooltijd door lokale sportaanbieders. Iedere dag gaan leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een kwartier lopen met hun mentor. Zo kunnen ze even een frisse neus halen en energie opdoen om daarna weer actief met de les aan de slag te gaan. Venity geeft aan: “Na het wandelen ben ik meer wakker en beter bij de les”.

Open dag

De sportcoach ondersteunt leerlingen naar de sportclubs en komt bij de clubs om zijn adviezen te geven. Voor de rol van de buurtsportcoach heeft de school voor 2020 ook weer een subsidie vanuit de gemeente ontvangen. “Dit geeft extra kansen voor leerlingen”, vertelt Henri. Wil je de school eens bezoeken? Iedereen is welkom op zaterdag 1 februari tijdens de Open Dag van 10.00 uur tot 14.00 uur.