Kamp Leerjaar 1

09 september 2019

Afgelopen maandag was het dan zover. De zomervakantie was voorbij en 48 leerlingen stonden klaar om het introductiekamp te gaan doen. In een nieuwe klas, met nieuwe leraren was dat best even spannend.

In Hengelo (GLD) fietsten we naar De Haverkamp, wat ons adres was. Nadat de kamers waren klaargemaakt begonnen de klassen met kennismakingsspelen. Zo leerde ze elkaars namen en moesten ze ook samenwerken om een zo hoog mogelijke toren te maken. En na het burchtenspel in het bos, stond daar het avond eten klaar. Deze hadden meneer David en Berry ter plekke gekookt. Nadat deze heerlijk was opgegeten en de corvee was gedaan, gingen we weer het bos in. Een groot aantal leraren waren ’s avonds ook naar de kamplocatie gekomen, om te helpen bij het schminkspel.

Heerlijk om te zien hoe fanatiek kinderen en leraren kunnen zijn. Dat samen met de onder gekladde gezichten was een mooi schauwspel. Maar toen alle knollen op waren sloten we af en gingen we terug naar de boerderij. ’s Avonds bij de pubquiz nog eens allerlei weetjes te weten gekomen over school en de leraren
Na de korte nacht heerlijk ontbeten en actief begonnen met WC-borstel klootschieten gevolgd door een lekker potje voetballen. Er lopen aardig wat talenten rond, dus dat beloofd wat voor het schoolvoetbal.

’s Middags kwam meneer Remco nog met zijn uilen om daarover te vertellen. Toen ook dat klaar was hadden we een heerlijke hamburger met aardappeltjes. Wederom gemaakt door onze horeca docenten. Nadien gingen de klassen nog de strijd aan in een aantal challenges om vervolgens de uitgezette spooktocht te gaan lopen.
Wij kijken tevreden terug op dit kamp! Geen gewonden en veel plezier en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Een goede basis dus om met elkaar hier op school door te gaan.