Zutphen bezoekt - Go Ahead Eagles

12 april 2018

Wat een avond!
Vrijdag 6 april zijn er 40 leerlingen en 15 begeleiders naar de wedstrijd Go-Ahead-Eagles tegen Fortuna Sittard geweest.

Voordat we vertrokken had elke leerling nog even de uitslag gegokt. De leerlingen die de uitslag goed gegokt hadden, maakten kans op een echte Derbistar bal.

We zouden om 18.15 uur  vertrekken vanuit Zutphen naar Deventer, echter waren wij nog niet compleet. Een leerling was nog niet gearriveerd en wij zijn met de schoolbussen en auto’s naar zijn adres gereden. De grote stoet trok veel kijkers en gelukkig was de leerling snel aanwezig zodat we konden vertrekken. De reis liep verder gesmeerd. Nadat we de auto’s geparkeerd hadden, moesten we 10 minuutjes lopen naar het stadion.Een groot compliment voor de leerlingen die allemaal gefocust en netjes naar het stadion waren gelopen; het was namelijk druk en er waren veel andere mensen. In alle drukte verzamelden wij ons op het plein waar Mike van Haarlem ons opwachtte.
Mike was de contactpersoon die voor ons de gevulde tasjes, ballen en de tickets verzorgd had. Mike, ontzettend bedankt hiervoor.
Nadat wij op onze stoelen zaten, werden de zakjes chips en pakjes drinken uitgedeeld. Gezonde school of niet, bij een potje voetbal hoort een zakje chips.
Voor de wedstrijd kwam de man met de Eagle voor ons staan. Dit was voor iedereen een indrukwekkend moment, want van dichtbij is het toch wel een hele grote vogel. Een aantal leerlingen gaf wel aan dat de vogels van meneer Remco groter zijn.Klokslag 20:00 begon de wedstrijd. Praktijkonderwijs Zutphen liet gelijk van zich horen: er kwam veel geluid van de Leo Halle tribune. Helaas hielp de aanmoediging niet en kwam Go-Ahead op 0-1 achterstand. We lieten de moed niet zakken en begonnen nog meer geluid te maken. Aan het einde van de eerste helft kreeg Go-Ahead nog een grote kans, maar de keeper van Fortuna Sittard wist dit schot op een knappe wijze te pareren.
In de rust was het even tijd om de benen te strekken.
De tweede helft ging van start en het spelbeeld veranderde niet; Fortuna bleef de bovenliggende partij, maar wist de score niet te vergroten. De laatste 10 minuten werden de Eagles wat sterker en kregen ze een paar kansen, helaas werd er niet meer gescoord en bleef het 0-1. Toen de wedstrijd was afgelopen, was het voor ons nog niet afgelopen. Mike was inmiddels bij ons aangesloten en had de My First Match-certificaten meegebracht. De jongens van 1A hadden geluk en kregen hun certificaat uitgereikt door de hoofdtrainer van Go-Ahead.

We sloten af met een fantastische groepsfoto van de leerlingen en daarna gingen we weer richting de auto. De terugweg verliep net zoals de heenweg vlekkeloos en we waren rond kwart voor 11 weer op school.Het was een fantastische avond en ondanks de nederlaag heeft iedereen genoten. Leerlingen, begeleiding en Go-Ahead-Eagles ontzettend bedankt voor alles en we hopen dit succes volgend schooljaar weer te kunnen evenaren.