Welke richting kies jij?

19 maart 2018

De cursus-informatieavond is weer druk bezocht!

Op woensdagavond 14 maart hebben veel leerlingen van leerjaar 3 hun ouders/ verzorgers meegenomen naar Praktijkonderwijs Zutphen om hen te laten zien en horen waarom ze een richting zo interessant vinden.

Er is voorlichting gegeven door enthousiaste docenten en vakmensen die ouders en leerlingen hebben geïnformeerd over de richtingen: bouw/ groen/ horeca/ facilitair/ detail/ techniek en magazijn.

Alle leerlingen lopen inmiddels 1 dag stage in een richting en sommige kiezen ervoor om in leerjaar 3 ook nog een andere richting uit te proberen.

De leerlingen maken uiteindelijk een keuze voor 1 richting. Hier gaan ze dan in leerjaar 4 verder leren in theorie en praktijk. De cursussen in leerjaar 4 worden op niveau aangeboden en het streven is om alle leerlingen verder te scholen in een richting die ze zelf kiezen en die aansluit bij de arbeidsmarkt en/ of het vervolgonderwijs.

Mocht een leerling een verkeerde keus hebben gemaakt dan is er geen probleem. Op het Praktijkonderwijs kun je in leerjaar 4 en 5 nog veranderen. Het onderwijs volgt de leerling en niet andersom.